– Jag åker till jobbet och gör det jag älskar, säger bagaren och konditorn Jeanette Sahlin.
Från att ha jobbat omkring 20 år i vården, valde Järnabon att sadla om. Hon utbildade sig till bagare och 2021 startade hon eget, Gnesta hantverksbageri.
Till en början huserade hon i Gnesta strands, sedermera Frösjö wärdshus, lokaler.
– Först var jag på nedervåningen, men flyttade sedan upp till övre plan.
Det visade sig dock vara missgynnsamt för verksamheten. Hon hamnade avsides och bageriet var svårtillgängligt, då kunderna behövde ta sig upp för en lång trappa.
– Jag hade det dåligt ekonomiskt, det gick inte runt och jag kände mig såklart uppgiven, berättar Jeanette Sahlin och säger att hon var nära att tvingas stänga bageriet.
Men innan hoppet riskerade att släckas helt, uppstod en möjlighet: en flytt in till restaurangen Vår lokal. Här byggdes ett eget krypin till Jeanette Sahlins hantverksbageri med plats för det viktigaste: stenugnen, arbetsbänken och henne själv.
– Här är jag nu och det är toppen.
Förutom att hon är i en miljö och bland människor som gör henne glad, tycks bageriets nya läge ha gett fart åt verksamhet.
– Folk hittar hit på ett annat sätt. Jag tror att det är som så när det kommer till att handla bröd, att kunderna behöver gå förbi och känna doften, säger Jeanette Sahlin och fortsätter:
– Jag kämpade på och det löste sig. Nu kan jag ta ut en månadslön. Det känns jätteskönt, för det är det här jag vill göra.