Det är brunt papper i fönstren där restaurang Bona gusto låg fram tills mitten av december. De fick mycket goda omdömen av SN:s krogpatrull, men den 16 december stängdes restaurangen efter att ha haft öppet i två år.
– Vi tyckte att det var en rolig tid i Nyköping, men vi har flera restauranger i Östergötland och har bestämt att koncentrera oss här, där vi bor. Det blev lite långväga att köra, säger Tobias Laving som var en av dem som drev Bona gusto.
Hur fungerade det att ha en lite finare restaurang i Nyköping – fanns det underlag för det?
– Det fungerade bra och är säkert något som behövs. Sedan tror jag att ett sådant här koncept vi hade kräver att man har tid och är mer på plats själv. Är det många järn i elden blir det lite svårt att utveckla verksamheten, fortsätter Tobias Laving
Nu påbörjas dock en ny era i lokalen. Utanför sitter numera en skylt som det står "Brunnsgatan fyrtioett" på. Dörren är någon centimeter på glänt och inne i den tomma restauranglokalen sitter Nyköpingsbon Andreas "Andy" Hanna, 23, och knappar på en dator.
– Jag hoppas att det här ska bli ett ställe som Nyköpingsborna kan komma och hänga på. Det kommer att bli mycket mellanrätter. Jag vill få in sharingkulturen, att man tar in tre, fyra rätter och delar mellan sig så att det blir en hel smakupplevelse. Det är så jag själv brukar äta när jag går på restaurang. Jag tycker att det är roligare med flera små rätter än bara en huvudrätt, säger han.
Råbiff med citrusdressing, picklad kålrabbi, senapsört och chilimajonäs är en av rätterna som är tänkta att vara på menyn.
Till en början kommer restaurangen att vara öppen under kvällar och för bruncher. Någon lunchservering blir det inte i dagsläget, men planer finns på det längre fram.
Restauranglokalen har länge varit synonym med Crazy cow, eller "Kossan". Blir du ledsen om Nyköpingsborna fortsätter att kalla restaurangen för det?
– Nej, jag får helt enkelt motbevisa det. Att det är något nytt här nu.
Andreas Hanna fick sin utbildning på Nyköping strand utbildningscentrum, där han gick hotell- och turismprogrammet. Sedan dess har han bland annat arbetat med restaurang Voyage ett par stenkast från där vi sitter i den än så länge tomma restauranglokalen som fått en lätt renovering de senaste veckorna.
Det är dock bara en bråkdel av vad 23-åringen hunnit med. Det figurerar en bild på "Andy" där han ror en eka full med bollar över Stadsfjärden – och att han har många bollar i luften är ingen överdrift. Förutom att han nu äger och driver en restaurang så driver han sedan tidigare ett eget företag inom digital marknadsföring och event. Dessutom arbetar han som nationell marknadschef på ett företag.
– Jag vill inte räkna antalet arbetstimmar. Det spelar inte så stor roll så länge jag mår bra, tycker att det är kul och mäktar med det.
Innan Brunnsgatan fyrtioett öppnar den 8 februari finns en del på att göra-listan.
– Råvaror ska beställas, personal köras in och så ska vi sätta alla viner. Jag ska provsmaka all mat, det är den roliga delen. Sedan behöver borden oljas och jag tänkte hinna med att ta semester och åka skidor innan också.
Han slänger en blick upp mot en tom tegelvägg. En till viktig sak finns kvar att göra innan 8 februari.
– Jag vill måla en tavla också. Det saknas en tavla, en lugn, diskret och harmonisk får det bli. Tegelväggen säger så mycket ändå.