Här är några av sommarens mest lästa insändare

Insändarskribenterna har varit flitiga under första halvan av sommaren.
Insändarskribenterna har varit flitiga under första halvan av sommaren.

Har du missat några av sommarens mest lästa – och läsvärda insändare? Här kommer en ny chans. Tyck gärna till själv!

Sörmland 28 juli 2023 04:43

Det händer mycket både lokalt och ute i världen som engagerar våra insändarskribenter, även under sommaren. Sommarens hitintills mest lästa insändare på sn.se börjar med orden "Jag är en tjej, som har flera funktionsnedsättningar, som vill jobba".

Något som många skrivit om är Koranbränningarna och en insändare handlar om att Sverige borde följa Finlands exempel där det finns en lag om trosfrid.

Något som verkligen engagerat är förändringen av Nyköpings stadsbild. Insändare på det temat har både varit många till antalet – och det är många som har läst dem. En skribent menar att "Den charmiga småstaden är tyvärr förlorad och detta för all framtid" och en annan skriver att "Nyköpings planering inte är i takt med verkligheten".

En insändare som fick många reaktioner kom från signaturen "Deltidare på Sörmlandskustens räddningstjänst" och beskrev situationer då andra trafikanter hindrade deltidsbrandmän från att köra om när de var på väg till brandstationen för att rycka ut på larm.

Ofta är det just frågor om trafik – och kanske i synnerhet trafikvett – som läses av många. En sådan är från en insändarskribent som anser att ställplatserna för husbilar missbrukas och ibland närmast liknar campingplatser.

Vill du själv skriva en insändare? Nedan finns ett tv-klipp som tipsar om hur du kan gå tillväga. Instruktioner finns även på insändarsidan i papperstidningen eller under kategorin Åsikter på sn.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa