I dag får alla i Trosa tidningen – häng med oss framåt!

"Vi lovar att göra dig förbannad, glad och insatt. SN ger dig lokala nyheter – dygnet runt." Det är vårt löfte till dig läsare, säger SN:s nyhetschef Åsa Wallin.

"Vi lovar att göra dig förbannad, glad och insatt. SN ger dig lokala nyheter – dygnet runt." Det är vårt löfte till dig läsare, säger SN:s nyhetschef Åsa Wallin.

Foto: Jens Alvin

Trosa2022-09-30 04:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som ny nyhetschef på Södermanlands Nyheter är jag glad över att Trosa kommun, med sina nära 14 700 invånare och drygt 1 200 sommarhushåll, är en så dynamisk del av tidningens bevakningsområde.

Här har vi Ostlänken och en ny station i Vagnhärad runt 2040, länsvägar och pendling. Sveriges femte bästa företagarklimat. Som överallt, ökande kostnader för räntor, el, mat och drivmedel. En mycket stark befolkningstillväxt – lite för stark, enligt politikerna som nu vill bromsa för att bibehålla "låg arbetslöshet, stabil ekonomi och ett rikt utbud av handel, restauranger och kaféer".

Det ska vi följa upp. Likaså alliansens valmanifest om självbestämmande inom vården, trygg skola med goda studieresultat, prio på närproducerad mat i skola och äldreomsorg, ett nytt ridhus vid Tureholms slott och upprustning av Lånestahallen i Vagnhärad.

undefined
Helene Wahlström, lokalredaktören Isak Dahl och Andreas Tun Hedfors är de reportrar som bevakar Trosa kommun. På fredagen är alla på plats lokalt.

"Vi", det är de reportrar som fyller sn.se med lokaljournalistik dygnet runt och papperstidningen sex dagar i veckan:

Lokalredaktören Isak Dahl, 39, pendlar dagligen med Trosabussen – fast bakvänt, från sin tvåbarnsfamilj i södra Stockholm: "Jag älskar mitt jobb som lokalredaktör eftersom jag får skriva om allt, samtidigt som jag får fördjupa mig i kommunen, människan och politiken."

Andreas Tun Hedfors, 44, pendlar från småbarnsliv i Järna: "Jag brinner för möten med människor, för att ge läsarna mer makt genom ökad kunskap och för att skildra det ömtåliga och vackra i tillvaron." Kuriosa: Var chefredaktör på kirgiziska statsradion. Köpte en gång en traktor i Trosa.

Helene Wahlström, 51, bor i Gnesta: "Trosa för mig andas öppenhet och välkomnande, en stad att längta till när du vill komma 'hem'. Jag älskar att strosa bland de gamla husen vid ån, läsa om historien och titta in i alla små butiker. Lokaljournalistisk är grunden till hela vårt samhälle – det är här det händer!"

Ni läsare är tydliga: Ni vill att vi är nära er och att vår journalistik är till nytta och nöje. Som några av årets hittills mest lästa artiklar på sn.se, om en influencervilla i Vagnhärad, PCR-tester i Trosa, Åkerbergs trafik i krismöte, mjölkbönder som nekas bygglov, en villabrand och den virala "Rökt fis" i Trosa.

I dag delas SN ut till alla hushåll i Trosa kommun. Jag hoppas att du som inte redan prenumererar blir nyfiken och vill hänga med oss framåt. Just nu har vi ett riktigt bra lokalt erbjudande – välkommen!

För egen del ser jag fram emot att besöka både Trosa stadshotell och Bomans hotell, som ju båda fått finfina betyg av SN:s Krogpatrull. Vad mer bör jag utforska?