I dag fĂ„r alla i Trosa tidningen – hĂ€ng med oss framĂ„t!

"Vi lovar att göra dig förbannad, glad och insatt. SN ger dig lokala nyheter – dygnet runt." Det Ă€r vĂ„rt löfte till dig lĂ€sare, sĂ€ger SN:s nyhetschef Åsa Wallin.

"Vi lovar att göra dig förbannad, glad och insatt. SN ger dig lokala nyheter – dygnet runt." Det Ă€r vĂ„rt löfte till dig lĂ€sare, sĂ€ger SN:s nyhetschef Åsa Wallin.

Foto: Jens Alvin

Trosa2022-09-30 04:45
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Som ny nyhetschef pĂ„ Södermanlands Nyheter Ă€r jag glad över att Trosa kommun, med sina nĂ€ra 14 700 invĂ„nare och drygt 1 200 sommarhushĂ„ll, Ă€r en sĂ„ dynamisk del av tidningens bevakningsomrĂ„de.

HĂ€r har vi OstlĂ€nken och en ny station i VagnhĂ€rad runt 2040, lĂ€nsvĂ€gar och pendling. Sveriges femte bĂ€sta företagarklimat. Som överallt, ökande kostnader för rĂ€ntor, el, mat och drivmedel. En mycket stark befolkningstillvĂ€xt – lite för stark, enligt politikerna som nu vill bromsa för att bibehĂ„lla "lĂ„g arbetslöshet, stabil ekonomi och ett rikt utbud av handel, restauranger och kafĂ©er".

Det ska vi följa upp. LikasÄ alliansens valmanifest om sjÀlvbestÀmmande inom vÄrden, trygg skola med goda studieresultat, prio pÄ nÀrproducerad mat i skola och Àldreomsorg, ett nytt ridhus vid Tureholms slott och upprustning av LÄnestahallen i VagnhÀrad.

undefined
Helene Wahlström, lokalredaktören Isak Dahl och Andreas Tun Hedfors Àr de reportrar som bevakar Trosa kommun. PÄ fredagen Àr alla pÄ plats lokalt.

"Vi", det Àr de reportrar som fyller sn.se med lokaljournalistik dygnet runt och papperstidningen sex dagar i veckan:

Lokalredaktören Isak Dahl, 39, pendlar dagligen med Trosabussen – fast bakvĂ€nt, frĂ„n sin tvĂ„barnsfamilj i södra Stockholm: "Jag Ă€lskar mitt jobb som lokalredaktör eftersom jag fĂ„r skriva om allt, samtidigt som jag fĂ„r fördjupa mig i kommunen, mĂ€nniskan och politiken."

Andreas Tun Hedfors, 44, pendlar frÄn smÄbarnsliv i JÀrna: "Jag brinner för möten med mÀnniskor, för att ge lÀsarna mer makt genom ökad kunskap och för att skildra det ömtÄliga och vackra i tillvaron." Kuriosa: Var chefredaktör pÄ kirgiziska statsradion. Köpte en gÄng en traktor i Trosa.

Helene Wahlström, 51, bor i Gnesta: "Trosa för mig andas öppenhet och vĂ€lkomnande, en stad att lĂ€ngta till nĂ€r du vill komma 'hem'. Jag Ă€lskar att strosa bland de gamla husen vid Ă„n, lĂ€sa om historien och titta in i alla smĂ„ butiker. Lokaljournalistisk Ă€r grunden till hela vĂ„rt samhĂ€lle – det Ă€r hĂ€r det hĂ€nder!"

Ni lĂ€sare Ă€r tydliga: Ni vill att vi Ă€r nĂ€ra er och att vĂ„r journalistik Ă€r till nytta och nöje. Som nĂ„gra av Ă„rets hittills mest lĂ€sta artiklar pĂ„ sn.se, om en influencervilla i VagnhĂ€rad, PCR-tester i Trosa, Åkerbergs trafik i krismöte, mjölkbönder som nekas bygglov, en villabrand och den virala "Rökt fis" i Trosa.

I dag delas SN ut till alla hushĂ„ll i Trosa kommun. Jag hoppas att du som inte redan prenumererar blir nyfiken och vill hĂ€nga med oss framĂ„t. Just nu har vi ett riktigt bra lokalt erbjudande – vĂ€lkommen!

För egen del ser jag fram emot att besöka bÄde Trosa stadshotell och Bomans hotell, som ju bÄda fÄtt finfina betyg av SN:s Krogpatrull. Vad mer bör jag utforska?